Back to top

"Els tests els haurien de fer els professionals"

Alerten que l'autodiagnòstic no pot ser una solució i que es poden donar casos en què positius o negatius no corresponguin a la realitat perquè no s'ha fet bé la prova.

S'abarateixen els tests d'antígens, però les proves continuaran sent d'autodiagnòstic. Una mesura que s'ha implantat ara i que s'ha massificat davant la saturació de l'atenció primària i la necessitat de testar la incidència del virus. Ara bé, els professionals alerten que l'autodiagnosi no pot ser la solució. 

Durant aquestes festes de Nadal, la gran majoria de persones s'han testat a través d'aquestes proves que fins ara es pagaven a les farmàcies a preus que oscil·laven entre els 6 i els 10 euros.

Ens fem bé els tests d'antígens?

El funcionament, teòricament, és senzill: Posar-se un bastó pel nas fins que un cotonet toca les mucoses. Ara bé, no sabem, realment, si la prova ens l'hem fet correctament. El màxim risc és donar negatiu i realment ser positiu. Els professionals alerten que l'escenari ideal seria que tots els tests d'antígens els realitzés el personal sanitari. 

Francesc Roig, del comitè d'empresa de l'Hospital Sant Joan de Reus, assegura que "personalment crec que són els professionals sanitaris els que han de fer aquest tipus de proves, sinó, podem fer extensibles resultats que no són reals". 

Actualment, les recomanacions del departament de Salut i de la Generalitat és que les persones es facin testos a casa, que comuniquin els seus resultats si són positius, de forma telemàtica i que en cap cas vagin a un centre sanitari a confirmar el resultat del test. 

Paraules clau:

Notícies relacionades