Back to top

Els treballadors de Correus aturen la vaga prevista per al 5, 7 i 12 de gener

Ho fan després que el president de Correus hagi retirat el pla de desmantellament de 2.000 unitats de distribució de tot l'estat espanyol i que afectaven 30.000 treballadors.

L'anunci de vaga els dies 5, 7 i 12 de gener per part dels treballadors de Correus de tot l'estat espanyol sembla que ha fet efecte.

El seu president, Juan Manuel Serrano, ha decidit, de moment, retirar el pla de desmantellament de 2.000 unitats de distribució que haurien afectat, pràcticament, a 30.000 treballadors.

Ara bé, des dels sindicats es mantenen en alerta per si Serrano torna a canviar d'opinió. Una opció que veuen més que probable. "No ens en fiem. Serrano és un personatge bastant trampós", afirmen els sindicats UGT i CCOO. 

Un únic objectiu: la privatització del servei

Des dels sindicats també lamenten el camí que durant els últims anys està agafant Correus. Asseguren que tots els canvis de Serrano tenen un únic objectiu: la privatització del servei. 

Per tot plegat, CCOO i GT "insisteixen en la retirada d'un Pla Estratègic clarament fracassat i en la necessitat d'obrir una discussió rigorosa i seriosa sobre el Model Postal públic que necessita el país i, en aquest marc, definir el paper que ha de jugar Correus com a prestador de servei públic i empresa competitiva, eficaç i eficient, així com les condicions laborals i salarials concordes al servei públic de qualitat que mereix la ciutadania". 

Pèrdues històriques i milionàries 

Ambdós sindicats coincideixen en què la mesura formava part del catàleg d'ocurrències caòtiques de Serrano que ha portat Correus als nivells de pèrdues més alts de la seva història, amb 500 milions d'euros en 3 anys, i a haver de sol·licitar 1.000 milions d'euros en préstecs per a tapar el forat provocat per la seva gestió.

Paraules clau:

Notícies relacionades