Back to top

Els treballadors del 061 també opten per la vaga indefinida

Denuncien incompliments salarials per part de Ferrovial. També demanen reduir l'eventualitat de part de la plantilla i conèixer els quadrants amb més marge de temps per poder garantir una millor conciliació familiar.

El centre 112 de Reus continua sumant reclamacions laborals per part dels diferents treballadors amb seu en aquest espai. Després de la vaga indefinida engegada fa unes setmanes per part dels treballadors d'atenció telefònica del mateix 112 i de la petició per part dels sindicats de Mossos d'Esquadra de comptar amb més agents en aquest edifici, ara són les treballadores del servei del 061 les que han començat una vaga també de forma indefinida.

Asseguren que les condicions laborals de la plantilla viuen en una precarització sistemàtica a conseqüència de l'externalització del servei per part de la Generalitat a l'adjudicatària Ferrovial Servicios. Demanen que es redueixi el nombre total d'hores anuals de la jornada completa, la limitació dels dies seguits treballats i que es retribueixi la plantilla com a personal d'emergències, tal com estableix el conveni del SEM i no ho fa el contracte de teleoperador amb què compten actualment.

Alta eventualitat i poca conciliació familiar 

També exigeixen que es redueixi l'alta eventualitat existent en aquest servei, evitant la consegüent rotació de personal, i poder conèixer els quadrants horaris amb més marge de temps per poder garantir una millor conciliació familiar.

Expliquen que ni el Departament de Salut ni el SEM s'han implicat, de moment, per donar una resposta a les seves reivindicacions. De fet, asseguren que els han suspès temporalment aspectes com les vacances a l'espera de veure com evoluciona la vaga iniciada aquest dimarts.

Paraules clau:

Notícies relacionades