Back to top

Els treballadors del 112 desconvoquen la vaga indefinida

Els representants de la plantilla i l'empresa adjudicatària han arribat a un acord després de set mesos de protestes. L'acord passa per un increment salarial i la contractació d'una quarantena de persones.

Després de mesos de negociacions i amb una vaga indefinida sobre la taula, aquest dimarts s'ha posat punt i final a l'aturada dels treballadors del telèfon d'emergències 112. Des del passat 21 d'agost que es reiteraven les protestes i les crítiques a la inacció de l'administració. Ara, després que el tema hagi arribat fins i tot al Parlament, s'ha desencallat. 

L'empresa ha acceptat la inclusió de triennis i un augment interanual del salari del 3% per a tots els treballadors, a més de la creació de nous plusos de transport i vacances. La idea, més enllà d'incrementar les retribucions econòmiques de la massa laboral, és també millorar-ne les condicions. L'acord també blinda drets de la plantilla que afecten a les hores mínimes de contracte, l'abolició de canvis de jornada a voluntat de l'empresa i sobretot limita la sobrecàrrega de feina. 

Amb tot, els objectius assolits en l'àmbit salarial també són importants. El plus d'emergències s'incrementarà un 58%, el que farà incrementar en un 24% de mitjana el salari del gruix de la plantilla del 112. A més, aconsegueixen que es contractin de forma indefinida un total de 40 persones i que s'incrementi en un 20% la plantilla durant l'estiu. 

Crítiques al sistema

Els treballadors han enviat un comunicat explicant els acords assolits i que desconvoquen la vaga. Amb tot, apunten en un darrer paràgraf que "sembla molt preocupant que hagi calgut una vaga de set mesos perquè la situació precària en la què ens trobàvem les treballadores i el servei es reverteixi". I afegeixen que "és lamentable que aquells qui tenen la responsabilitat de vetllar perquè els serveis essencials funcionin correctament es posin de perfil davant problemàtiques d'aquest calibre i les conseqüències que poden ocasionar". 

Paraules clau:

Notícies relacionades