Back to top

Els treballadors del 112 de Reus es plantegen fer vaga

L’empresa Grupo Norte, encarregada de la gestió del 112, està en concurs de creditors voluntari

El comitè d'empresa del 112 de Reus, formada per representants de la CGT, es planteja convocar una vaga de treballadors davant el possible impagament de les nòmines per part de Grupo Norte, empresa encarregada de la gestió del servei.

Actualment, la companyia es troba en concurs de creditors voluntari i, segons denuncia el comitè d'empresa, no assegura el pagament de les nòmines dels treballadors i ha deixat de pagar el servei de traducció que garantia l'atenció als ciutadans en 28 idiomes. Segons denuncia el sindicat, l'empresa no garanteix el pagament de la nòmina del mes de maig ni la paga doble del juny.

Des del sindicat expliquen que "aquesta situació deixa encara més al descobert les mancances derivades d'un servei públic gestionat per una empresa privada, que prioritza la rendibilitat econòmica a les necessitats del servei".

Ja no s'ofereix el servei de traducció

Un dels primers exemples d'aquest deteriorament és que des de fa diverses setmanes el 112 no ofereix el servei de traducció que fins ara oferia l'empresa Seprotec perquè Grupo Norte no ha pagat pel mateix, detalla el sindicat. Els treballadors del 112 atenen trucades en català, castellà, anglès, francès i alemany. Tot i això, reben trucades en molts altres idiomes i, en aquests casos, s'ofereix un servei de traducció, encomanat a Seprotec.

Actualment, Grupo Norte ha suspès el pagament a aquesta empresa i el servei s'ha deixat d'oferir. "Ens sembla d'extrema gravetat que el CAT112 permeti que ciutadans que no parlen cap dels idiomes citats no puguin ser atesos com cal en una situació de risc o emergència", bramen des del sindicat.

Aquest és només un exemple de totes les mancances i deficiències que presenta actualment el servei públic, segons assegura la CGT, que afecta directament als ciutadans, però que és només la punta de l'iceberg de la situació que pateixen els treballadors del 112 des de fa temps.

Paraules clau:

Notícies relacionades