Back to top

Els treballadors del 112, en vaga indefinida

La vaga, que començarà el 21 d'agost, afectarà els centres de Reus i Zona Franca

Els treballadors del 112, en vaga indefinida a partir del 21 d'agost. Avui mateix s'ha convocat aquesta protesta amb l'objectiu d'afrontar el conflicte laboral que s'està allargant des del mes de maig. 

La Generalitat i Ferrovial no responen les demandes de diàleg

L'aturada indefinida pretén aconseguir un conveni propi, en lloc del conveni actual de Call Center; i la internalització del servei. Aquestes demandes han portat als treballadors dels centres de Zona Franca i de Reus a convocar una vaga indefinida, després que la Generalitat i Ferrovial hagin ignorat les demandes de diàleg. 

Els treballadors del 112 ja van convocar una vaga prevista per al dia de Sant Joan, però la instauració d'uns serveis mínims del 100% pel Departament de Treball van impossibilitar-la. Des de la Confederació General del Treball (CGT) es va impugnar aquesta acció en tractar-se d'una vulneració dels drets fonamentals dels treballadors.

El risc de cobrament dels treballadors va impulsar les mobilitzacions

Les reivindicacions es remunten al mes de maig, data en què l'empresa adjudicatària, Grupo Norte, es va declarar en concurs de creditors voluntari. Arran d'això, la Generalitat va impulsar un procés d'assignació d'urgència que va assumir Ferrovial. Aquests canvis sobtats van suposar el risc del cobrament dels treballadors i van ser el tret de sortida de les mobilitzacions. Encara que els treballadors han demanat reunir-se amb el Departament d'Interior i el CAT112, no hi ha cap compromís tancat per resoldre la situació. 

Paraules clau:

Notícies relacionades