Back to top

Els treballadors de Ginsa temen pels seus llocs de feina

La plantilla s'ha concentrat a les portes de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus per reclamar que es posi fi a la incertesa laboral. El nou consoci amb el Catsalut podria posar en perill els 350 treballadors.
Els treballadors Ginsa es concentren a les portes de l'Hospital de Reus perquè veuen perillar els seus llocs de feina

Una cinquantena de treballadors de Ginsa s'han concentrat a les portes de l'Hospital Sant Joan de Reus per exigir que s'esclareixi el seu futur laboral. La plantilla està farta d'escoltar rumors i reclama que les bones intencions per part del consell d'administració es materialitzin en fets. "Si es firmés el consorci podria significar la sortida de la nostra societat amb la qual cosa quedaríem 350 persones al carrer", ha reblat el president del comitè d'empresa, Carles Bergadà. "Creiem que ens mereixem una resposta per part de la propietat, estem cansats de bones voluntats", ja que fins el moment no han rebut resposta a cap les seves demandes. 

Ginsa ha gestionat els hospitals del Grup Sagessa però l'Hospital Santa Creu Tortosa s'ha desvinculat del conglomerat a començaments d'aquest mes  i tot just la setmana passada també ho ha fet l'hospital comarcal d'Amposta Pel que fa a l'Hospital de Móra d'Ebre ja va anunciar que no renovaria el contracte quan aquest finalitzi el proper abril. A més, la posada en marxa del nou consorci entre l'Hospital de Sant Joan i el Catsalut, que entrarà en vigor a començaments de l'any vinent, deixa a Ginsa amb una situació complicada, ja que la societat perdria el 90% dels seus integrants segons els representants sindicals.

Per evitar els acomiadaments els representants dels treballadors contemplen més aturades i mobilitzacions. Tampoc descarten manifestacions al ple de l'Ajuntament de Reus i protagonitzar vagues.

 

"Ginsa es desfà, podria perdre el 90% del seus membres"

Ginsa ha portat els números de fins a 18 empreses municipals del grup Sagessa. L'empresa de gestió administrativa de serveis sanitaris és l'encarregada de pagar les nòmines de totes els treballadors del Grup Salut i, de pagar les factures als proveïdors. Entre les seves tasques també compten amb el manteniment de la xarxa informàtica o bé la neteja de quiròfans. Amb l'esclat del cas Innova, Ginsa va ser intervinguda i el consell d'administració governat per membres polítics. Per la qual cosa, per la  gerència hi han passat fins a 4 gerents i la plantilla ha perdut 24 llocs de feina en els últims anys segons membres del comitè d'empresa.

La incertesa dels treballadors de Ginsa es deu en gran part perquè la major part d'aquestes societats deixaran de formar part del grup de Sagessa. El primer en anunciar-ho va ser l'Hospital comarcal de Móra d'Ebre en veu del conseller de Salut, Toni Comín. El titular de salut va anunciar la creació d'una nova empresa pública del CatSalut més territorial, que gestionarà a partir del proper mes d'abril el centre hospitalari. Des de Móra ho reclamaven des de que es van traspassar 4 milions d'euros de les arques comunes del grup Salut per eixugar el dèficit de l'Hospital de Sant Joan de Reus. Per altra, la signatura del consorci entre l'Hospital de Sant Joan de Reus i la Generalitat, en el qual el govern català assumirà el 55% de la governança, també posa entre les cordes a la plantilla de Ginsa, pel fet que poden deixar de ser imprescindibles en la gestió. Un consorci que hauria d'entrar en vigor l'1 de gener, però que amb l'actual situació política del país encara no s'ha materialitzat.