Back to top

Els treballadors de la brossa de Reus demanen la nul·litat del nou contracte

Asseguren que les dues empreses que s'han presentat al concurs han anat a baixar el preu al màxim de l'adjudicació per quedar-se el servei. Un fet que consideren que perjudicarà les condicions laborals dels professionals.

Els treballadors del servei de recollida de les escombraries de Reus demanen a l'Ajuntament que anul·li tot el procés del nou contracte de la brossa. Aquest dilluns una setantena de professionals s'han manifestat a la plaça del Mercadal per reclamar al govern municipal que "s'assegui i analitzi" la situació. Amenacen amb noves mobilitzacions si no se'ls escolta. 

El quid de la qüestió és el plec de clàusules. Segons diu Angel Martín de Sande, responsable de Sanejament Urbà de la UGT a Tarragona, "les dues empreses han anat a baixar el preu per sota del 5%" perquè així ho permet el redactat. Un fet que, considera, "l'empresa adjudicatària voldrà recuperar i l'única manera de fer-ho és perjudicant el treballador". De Sande, tal i com avançava Canal Reus aquest dissabte, assegura que el contracte ja està donat, per bé que l'Ajuntament ho nega

Treballadors de la Brossa

De la seva banda, Miguel Pérez, el president del comitè d'empresa d'FCC a Reus, admet que anul·lar el procés allargarà encara més l'agonia dels treballadors, però defensa que "més val prorrogar una mica més l'actual contracte que lligar-se amb un nou redactat que ens perjudiqui durant deu anys". Per tot plegat demana als responsables municipals que s'asseguin i analitzin detingudament el contracte. 

Paraules clau:

Notícies relacionades