Back to top

Els treballadors de la brossa de Reus tornen a la càrrega per la congelació salarial

Asseguren que l'empresa que ara gestiona el servei, la UTE formada per Valoriza Servicios Medioambientales i Romero Polo, s'ha negat a fer cap mena d'actualització salarial.

Els treballadors Reus Net, encarregats de la recollida d'escombraries i la neteja viària de la ciutat, reclamen una actualització salarial que segons expliquen l'empresa, formada per Valoriza Servicios Medioambientales i Romero Polo, s'ha negat a dur a terme. Afirmen que ja fa anys que avisen d'aquesta situació, ja que el plec de condicions que va redactar el consistori per la nova licitació del servei, no preveia ni augments puntuals de salari ni la reforma del parc de treballadors del polígon AgroReus.

Una situació que, segons la plantilla, és insostenible ja que els darrers tres anys amb l'anterior empresa, Fomento de Construcciones y Contratas, es van fer amb una pròrroga del contracte.

Amb un IPC per sobre del 8%, la plantilla plantejava a l'empresa una pujada de sous d'entre el 3 i el 4% després d'anys sense actualitzar-se. Una proposta que l'empresa, segons afirmen els treballadors, ha rebutjat argumentant que durant els dos primers anys no pot fer modificacions del contracte i que l'actual pujada de preus també està comprometent la viabilitat econòmica del mateix.

Per primer cop, tots els delegats sindicals d'UGT i Comissions Obreres que formen part del comitè d'empresa s'han posat d'acord per mobilitzar-se: dilluns realitzaran una concentració i no descarten, si empresa i ajuntament no s'asseuen a negociar, convocar una vaga de servei coincidint amb els dies centrals de la festa major de Sant Pere.

Paraules clau:

Notícies relacionades