Back to top

Els treballadors de Reus Net convoquen 5 dies de vaga

Els treballadors de la recollida d'escombraries i la neteja viària de la ciutat es planten i finalment, després de les mobilitzacions d'aquesta setmana, han convocat una vaga de 5 dies per a inicis de juliol.

Els treballadors de Reus Net han dit prou i han convocat una vaga els pròxims dies 4, 5, 6, 7 i 8 de juliol. Segons denuncien, ni l'empresa, Valoriza Servicios Medioambientales i Romero Polo, ni l'Ajuntament han volgut actualitzar el conveni col·lectiu dels treballadors per actualitzar els seus sous i fer millores en el parc del polígon AgroReus, dues demandes que no contemplava el plec de condicions del nou contracte de la brossa, com ha anat denunciant la plantilla repetidament.

Un IPC massa alt

Amb un IPC per sobre del 8%, la plantilla plantejava a l'empresa una pujada de sous d'entre el 3 i el 4% després d'anys sense actualitzar-se. Una proposta que l'empresa, segons afirmen els treballadors, ha rebutjat argumentant una manca de liquiditat econòmica respecte de les condicions inicials del contracte. Tot i que la primera del comitè era plantejar la vaga per Sant Pere, afirmen que han decidit posposar-ho per no afectar a la ciutadania durant una festa tan esperada.

El comitè d'empresa ha assegurat a Canal Reus que, durant les primeres hores posteriors després de convocar la vaga a Inspecció de Treball, la plantilla ja ha començat a rebre pressions per aturar la convocatòria per part de l'Ajuntament.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades