Back to top

Els treballadors de Reus Net es planten al Mercadal

Els treballadors de Reus Net han organitzat una manifestació a la plaça del Mercadal per a reclamar la millora del seu conveni i acabar amb la congelació de salaris que estan patint.

Els treballadors Reus Net, encarregats de la recollida d'escombraries i la neteja viària de la ciutat, s'han manifestat a la plaça del Mercadal per reclamar una actualització salarial. Segons denuncien, ni l'empresa, Valoriza Servicios Medioambientales i Romero Polo, ni l'Ajuntament està fent la feina ben feta, a banda que de cara al nou conveni entre l'empresa i el consistori no s'han incorporat augments de salari ni tampoc una reforma del parc de treballadors que es troba al polígon AgroReus. 

És per aquest motiu que més de 140 persones es van agrupar davant de l'Ajuntament de Reus per a exigir unes millores de les condicions laborals en què es troben els treballadors. Segons els representants sindicals, l'empresa ha anul·lat la pròxima reunió que tenien prevista per tractar aquesta qüestió. A més, amenacen amb noves aturades i, fins i tot, una vaga en cas de no rebre resposta. 

Situació insostenible

Es tracta d'una situació que, segons la plantilla, és insostenible ja que els darrers tres anys amb l'anterior empresa, Fomento de Construcciones y Contratas, es van fer amb una pròrroga del contracte.

Amb un IPC per sobre del 8%, la plantilla plantejava a l'empresa una pujada de sous d'entre el 3 i el 4% després d'anys sense actualitzar-se. Una proposta que l'empresa, segons afirmen els treballadors, ha rebutjat argumentant que durant els dos primers anys no pot fer modificacions del contracte i que l'actual pujada de preus també està comprometent la viabilitat econòmica del mateix.

Paraules clau:

Notícies relacionades