Back to top

Els treballadors subcontractats de la nuclear mantenen la vaga

En concret, reclamen més control en els processos de subrogació a la companyia que gestiona les nuclears i mantenir els plusos de les recàrregues tal i com estan ara
Imatge de la Central Nuclear de Vandellòs II

La vaga no es desconvoca. Aquesta ha estat, finalment, la decisió dels sindicats i dels treballadors de les empreses auxiliars subcontractades a les central d'Ascó i Vandellòs II. El conflicte amb l'ANAV havia guanyat intensitat durant els darrers mesos, amb l'acomiadament d'un treballador al febrer. Tot i que la setmana passada es va arribar a un principi d'acord, els treballadors no ho han considerat suficient.

El que reclamen, concretament, és que l'ANAV garanteixi la subrogació en els processos de licitació que, segons denuncien, es fan a la baixa, i també la creació d'una comissió a dues bandes entre empresa i sindicats per tal d'establir un seguiment. A més, demanen un compromís per continuar pagant els plusos de recàrrega tal i com estam determinats ara mateix. "L'ANAV té capacitat. Bàsicament volem que el que diu de paraula ho signi en un paper, que no sigui un document d'intencions sinó de concrecions i que la tutela sigui efectiva", remarca el secretari general de CCOO d'Indústria a Tarragona, José Martín.

"Després de la vaga, esperem que l'ANAV segui amb nosaltres i arribem a un acord però si no, no descartem que això pugui anar a més"

Les jornades de vaga seran aquests dies 13 i 20 de juny, i es faran simultàniament, mitjançant piquets informatius, a Vandellòs II i a Ascó, que es troba en plena recàrrega de combustible. Segons els sindicats, s'espera que aquesta mesura sigui suficient per a què l'ANAV reconsideri la seva postura davant la situació, però no descarten continuar amb les mesures de pressió en cas contrari. "Això ha estat un moviment que ha anat de menys a més. Després de la vaga, esperem que l'ANAV segui amb nosaltres i arribem a un acord però si no, no descartem que això pugui anar a més", reitera Martín.

Ara mateix l'ANAV té prop d'una seixantena d'empreses subcontractades, el que suposa un volum total d'uns 1.400 treballadors.

Paraules clau: