Back to top

Els treballadors de Villablanca a Reus reprenen les mobilitzacions

Ho fan després de no haver arribat a un acord amb l'empresa pel que fa a l'augment salarial. Unes negociacions que van quedar aturades a conseqüència de la pandèmia i que han reprès a principis de juny.

Després d'un 2020, en què les mobilitzacions han estat, pràcticament, inexistents, aquest 2021 han tornat i amb força. Sobretot, en l'àmbit sanitari.

Si fa unes setmanes era el torn de la plantilla del 112 a Reus i dels Mossos d'Esquadra, en les pròximes setmanes serà el torn de la plantilla de Villablanca. A principis de juny, treballadors i empresa van reemprendre les negociacions per arribar a un acord en l'augment salarial. Una demanda que, de moment, sembla que continua estancada. 

Una demanda que es va iniciar el 2018

Segons el president del Comitè d'Empresa de Villablanca, Claudio Parodi, la plantilla de Villablanca demana un augment salarial des del 2018. De fet, esperaven un reconeixement per part de l'empresa per la feina feta durant aquests mesos de pandèmia. No obstant això, Parodi lamenta que "segueixin sent un sector postergat laboralment i abandonat per les administracions públiques".

"L'any 2012 vam patir una rebaixa salarial de l'4,2%, que ens va ser retornada de mica en mica i es va completar el 2016. Hem rebut un augment salarial entre els anys 2016-2017 de l’1,2% i el 2019 un 1,15%, quan les tarifes van augmentar més del doble", explica a Canal Reus Parodi. 

La plantilla ja ha tramitat una vaga de caràcter indefinit

Per tot plegat, i amb la voluntat de continuar lluitant per aquest augment salarial, des del Comitè d'Empresa de Villablanca asseguren que es mobilitzaran en les pròximes setmanes. 

De moment, el que està clar és que la plantilla ja ha tramitat la sol·licitud de vaga amb caràcter indefinit i no dubten en iniciar-la si no obtenen una altra resposta per part de l'empresa.

Paraules clau:

Notícies relacionades