Back to top

Els tres candidats a rector de la URV aposten per la nova facultat de medicina

La universitat celebra eleccions aquesta propera setmana. María José Figueras, Josep Pallarès i Mercè Gisbert han participat en un debat electoral que s'emetrà en el marc del QDF a Canal Reus aquest cap de setmana.

Aquesta setmana vinent hi ha eleccions al rectorat de la URV. Eleccions que conten enguany amb tres candidats: Maria José Figueras, que busca repetir al càrrec, i Josep Pallarès i Mercè Gisbert, que havien estat vicerectors en altres mandats i que volen ara liderar la universitat. Tots tres candidats s'han compromès en un debat a Canal Reus, que s'emet aquest divendres i també al llarg del cap de setmana, a tirar endavant la facultat de medicina al campus Bellissens

Actualment l'Ajuntament de Reus ha encarregat un estudi preliminar per a fer el trasllat i s'està a l'espera d'obtenir els recursos necessaris per tirar endavant l'obra. Quan hi hagi els diners sobre la taula, els tres candidats creuen que és una prioritat tirar endavant la nova facultat. 

Eleccions telemàtiques

Les eleccions seran els dies 23, 24 i 25 de maig, en format telemàtic. En cas que cap dels tres candidats aconsegueixi superar el 50% de vots serà necessària una segona ronda en la qual només hi participaran els dos candidats amb més vots. 

A les eleccions hi són cridats tots els col·lectius de la comunitat universitària però amb repartiment de pes del vot. El professorat doctor amb vincul·lació permanent, amb un 51% del pes del vot, la resta de docents i personal investigador, un 12%, els estudiants, un 20% i el personal d'administració i serveis, que tenen un pes de vot del 17%. 

Paraules clau:

Notícies relacionades