Back to top

Els tubs que mesuraran la qualitat de l'aire de Reus

Es tracta del segon estudi realitzat al municipi per tal de veure quin és l’impacte del trànsit rodat. Es realitzarà durant el mes de maig.

Després que els mesos d’octubre i novembre de l’any passat s’encetés una primera anàlisi de l’afectació d'òxid de nitrogen al municipi reusenc, el consistori ha decidit emprendre un de nou a partir de la primera setmana de maig per precisar les dades obtingudes. El primer va ser a la tardor, i aquest segon a la primavera, perquè és quan s’han detectat les majors concentracions del gas contaminant.

Jaume Targa, consultor principal de 4sfera, empresa encarregada de l'estudi, detalla el procés que es durà a terme: "A l'hora d'instal·lar, obrim el tub de tal manera que l'aire i la part contaminant entra dins, i es queda a la part de dalt (un sensor). Després de quatre setmanes, vindrem, recollirem el sensor, el tapem, l'analitzem, i sabrem la qualitat de l'aire de cada punt".

cotxes

La recomanació de l’OMS és de 10 micrograms per metre cúbic, mentre que el límit que determina la Directiva Europea és de 40. La ciutat de Reus, que va donar a conèixer els resultats del primer estudi a finals del passat mes de març, va assolir una mitjana de poc més de 18 micrograms d'òxid de nitrogen per metre cúbic.

Es penjaran a fanals del municipi 25 tubs mesuradors passius. 15 s’ubicaran a punts amb un elevat i constant trànsit rodat, mentre que els 10 restants s’instal·laran a parcs i zones peatonals. La seva funció és complementar la xarxa oficial del departament de Medi Ambient de la Generalitat i veure l’estat base de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades