Back to top

Els veïns decidiran el futur del Carrilet

Aquest dilluns arrenca el procés de participació que ha de transformar l'àmbit urbanístic sud de la ciutat. Un procés que s'allargarà fins a principis del 2022 i que compta amb quatre fases.

Un cop decidit el tancament del Mercat del Carrilet, l'Ajuntament de Reus busca ara la complicitat dels veïns i veïnes per tal de dotar el barri d'un equipament que respongui a les necessitats i prioritats de la ciutadania. D'aquí que, a partir d'aquest proper 13 de setembre, un procés participatiu que s'enllestirà a principis de l'any vinent. 

Consulta tota la informació del procés participatiu aquí

En un primer moment, es buscarà diagnosticar les propostes per part dels veïns del barri, però no només la gent que hi viu, sinó també aquells que hi treballen o que hi tenen una relació intensa. En la segona fase, dedicada la tria de l'equipament que ha de substituir l'actual Mercat del Carrilet, hi podrà participar tota la ciutadania de Reus. La tercera fase ha de servir per escollir els criteris i els usos del nou equipament. La quarta fase serà de retorn. 

Un epicentre per a una nova centralitat

Des de l'inici del mandat, Marina Berasategui, la regidora d'Urbanisme de Reus, sempre ha parlat de la necessitat de convertir el Carrilet en una nova centralitat per a la ciutat. Ara, el procés participatiu ha de servir, segons explica, per "dotar de personalitat un radi de 15 minuts a peu". Aquesta és una eina de mesura que han escollit perquè tot l'àmbit tingui més connectivitat i més vida. 

L'epicentre d'aquest radi serà el Mercat del Carrilet, i abastarà fins l'Hospital Sant Joan, la Universitat Rovira i Virgili, la Biblioteca Pere Anguera i també bona part del centre de la ciutat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades