Back to top

Els veïns del Carme aturen tres ocupacions

L'associació de veïns segueix denunciant que l'elevat nombre d'habitatges deshabitats al barri és un problema i que suposa un efecte crida per a aquestes ocupacions.
Els veïns del Carme aturen tres ocupacions en una setmana

Nou capítol d'ocupacions al barri del Carme. Aquesta setmana, els veïns han aturat un total de tres entrades il·legals a habitatges de la zona. La primera, al número 41 del carrer Baix del Carme. Els veïns van presenciar com uns individus intentaven ocupar l'habitatge i van avisar a la Guàrdia Urbana. Les tensions amb els ocupes i amenaces a veïns van provocar que la Urbana intervingués en fins a dues ocasions i s'acabés amb dos detinguts. Una situació similar es va viure al número 22 del carrer Alt del Carme i al número 2 de l'Arquitecte Caselles. No és la primera vegada que els veïns adopten el rol de vigilants de la zona i surten al carrer per impedir una ocupació. De fet, l'experiència en casos d'ocupacions ha provocat que treballin de manera unida. "No ens hem de deixar espantar i hem de dir a aquests ocupes que si volen un habitatge, han de treballar i l'han de comprar com tothom", explica el president de l'AVV Harmonia del Carme, Josep Machado. "En el cas que siguin persones necessitades, han d'accedir a serveis socials, però aquests individus són de màfies i no tenen cap necessitat d'habitatge", comenta el president.

El barri del Carme és un dels focus d'ocupació a Reus. Cases antigues, buides i unifamiliars propicien que els ocupes intentin instal·lar-s'hi. De fet, per això el veïnat demana col·laboració als propietaris d'habitatges en venda. "Hem de mirar de no posar cartells de 'En Venda' perquè són un reclam per als ocupes", explica. "Veiem que hi ha molta especulació. Els propietaris han de posar preus raonables, perquè si no, no vendran els habitatges i això causa problemes als veïns que som aquí", afegeix Machado.

La rutina que adopten els veïns en aquestes situacions és tapiar els habitatges quan aconsegueixen expulsar-ne els ocupes, i això és el que han fet també en aquestes ocasions. Tot i això, reconeixen que comencen a no poder fer front a les despeses que suposen aquestes intervencions.

Paraules clau: