Back to top

Els veïns del Carme denuncien l'estat del solar buit per enderrocament

Els dos pisos del carrer Alt del Carme van enderrocar-se al mes de desembre, i des de llavors l'espai està obert i sense manteniment. Unes condicions que preocupen els veïns per qüestions de seguretat i imatge del barri.
Els veïns del barri del Carme denuncien l'estat en què es troben els números 26 i 28 del carrer Alt del Carme.

Els veïns del barri del Carme denuncien l'estat en què es troben els números 26 i 28 del carrer Alt del Carme. Després d'un esfondrament interior al mes d'octubre, els dos edificis van haver d'enderrocar-se amb caràcter d'urgència. Des que van acabar els treballs a mitjans de desembre, l'espai ha quedat protegit per una tanca metàl·lica provisional, de manera que està obert i sense manteniment. Unes condicions que preocupen els veïns de la zona. "S'ha de fer l'apuntalament i arreglar aquesta paret mitgera. Ja tenim el barri prou malmès perquè es vegi això de qualsevol manera", explica el president de l'Associació de Veïns L'Harmonia del Carme, Josep Machado.

Els dos habitatges adjacents als espais enderrocats també han quedat perjudicats i sense protecció, amb les parets compartides sense apuntalar ni impermeabilitzar i amb els caps de bigues sense extreure. "La propietària ha fet tres instàncies i no se l'ha contestat. Nosaltres vam anar a Urbanisme, però no ens han dit res", afegeix Machado.

Des de l'associació es demana una resposta per part dels tècnics municipals, i que s'evitin aquests treballs d'urgència inspeccionant les 114 cases deshabitades i en estat precari del barri.

Paraules clau: