Back to top

Els veïns del Carrilet se senten "abandonats" pel consistori

Aquest dissabte 23 d'octubre hi havia planificada una passejada de descoberta pel barri del Carrilet, en el marc del procés participatiu. Davant la necessitat dels veïns d'expressar les seves queixes sobre la situació actual del barri, la passejada ha quedat substituïda per un fòrum amb les arquitectes del projecte per parlar de les necessitats reals de la zona.

El passat 11 d'octubre, l'Ajuntament de Reus donava pas a la 2a fase del procés de remodelació de l'entorn del Carrilet, amb l'objectiu de recollir les propostes de la ciutadania pel projecte. Aquesta fase contemplava la passejada de descoberta d'aquest dissabte 23 d'octubre, que ha acabat esdevenint un fòrum de queixes del veïnat del barri, farts de sentir a parlar de noves iniciatives sense donar solucions als projectes en marxa.

La jornada començava a les 11h del matí a l'avinguda del Carrilet amb una introducció històrica i visual del barri, que faria de prèvia a la passejada de descoberta dels diferents espais a tractar en el procés de remodelació urbana de l'entorn del Carrilet. I, tot i que la trentena de veïns que hi assistia es mantenia tranquil·la davant les explicacions de la regidora de l'Àrea de Participació, Montserrat Flores, aviat veien necessari haver d'expressar la seva opinió.

Barri del carrilet procés participatiu

Eren molts els veïns que, davant les paraules de l'equip d'arquitectes sobre els nous equipaments, alçaven la mà per demanar la paraula i comentar aspectes que creien necessari posar sobre la taula, en parlar del barri. En general, es respirava un ambient de crispació molt elevat donat que, la gran majoria dels presents asseguraven l'existència d'un bon llistat de problemàtiques urbanes, socials i de convivència a la zona que necessiten ser resoltes abans d'engegar nous projectes urbanístics d'aquestes magnituds. Parlant clar, els veïns del Carrilet declaren sentir-se "abandonats".

Escoltar les veritables demandes dels veïns del barri

Davant la necessitat dels assistents d'expressar les seves queixes, la passejada quedava suspesa i es convertia en una conversa pausada, amb les arquitectes encarregades del projecte, per fer un repàs de les diferents zones del sud de la ciutat i de quines eren les millores adequades per a cadascuna.

Durant el debat, sorgien protestes relacionades amb temes urbanístics, com són els clots a les voreres i la mala ubicació dels contenidors de brossa, però també reclams de convivència, com la necessitat de buscar mecanismes d'inclusió de les persones migrades del barri en el procés participatiu. Així, finalment es recollien les veritables necessitats i reclams dels veïns del barri del Carrilet.

Paraules clau:

Notícies relacionades