Back to top

Els veïns del Picarany, obligats a pagar prop de 2 milions d'euros

L'Ajuntament d'Almoster assegura que els costos de les obres per tal de poder recepcionar la urbanització sempre van a càrrec dels propietaris del nucli

El passat 3 de desembre, l'Ajuntament d'Almoster es va fer càrrec finalment de la urbanització el Picarany. La recepció legal d'aquest nucli per part del consistori no es va poder realitzar fins que no es van enllestir les obres inacabades de la urbanització.

Els costos de les obres 

picarany urbanització
Liquidació definitiva quotes d'urbanització

Un cop recepcionada la urbanització, ara toca pagar les obres. Segons la documentació a la qual ha tingut accés Canal Reus, hi ha prop de 150 veïns al Picarany que s'hauran de fer càrrec dels prop de 2 milions d'euros dels treballs. Hi ha veïns que han d'afrontar pagaments de fins a 16 MIL euros i un d'ells, de 27 MIL.

Enric Sugrañes, vocal de l'associació de veïns del Picarany, ha manifestat que "des que van començar a recepcionar la urbanització, tots els costos els hem assumit els veïns, pagant des de 10 MIL fins a 16 MIL euros sense cap ajuda ni facilitat per part de l'Ajuntament".

Voreres noves, un nou enllumenat, millora de les instal·lacions elèctriques, la pavimentació dels carrers, un nou subministrament d'aigua, entre altres han estat les millores que s'han contemplat al projecte, i que també hauran de pagar els veïns.

L'Ajuntament defensa que ho paguin els veïns

picarany xalet

Àngel Xifré, alcalde d'Almoster, afirma que "els costos de les urbanitzacions sempre van a càrrec dels propietaris, de fet tenim sentències judicials que així ho avalen. Les obres les han pagat els veïns de la urbanització íntegrament".

El ple del 4 de febrer és el que va determinar com s'executarien els pagaments. Es permet als veïns fer front de manera fraccionada al total de la factura. També es permet presentar al·legacions fins a principis de març, però el que no contempla el decret de l'Ajuntament és la presentació d'un recurs per estalviar-se haver de fer front al cost.

Paraules clau:

Notícies relacionades