Back to top

Els veïns denuncien ocupacions i prostitució a la zona del carrer Ample

La Guàrdia Urbana ha actuat en un edifici del carrer Santa Helena i s'han reduït el nombre d'episodis de violència. L'oposició reclama solucions socials a un problema estructural d'accés a l'habitatge.

Des de fa mesos que els carrers adjacents al carrer Ample de Reus s'han produït diversos episodis d'ocupacions. El darrer, un edifici al carrer de Santa Helena que s'ha hagut de tapiar en reiterades ocasions perquè el grup de persones que l'ocupava, segons els veïns de la zona, eren violents i provocaven baralles, escridassades i baralles.

Una de les persones que viu davant de la casa ocupada, assegura a Canal Reus que "no es tracta de persones immigrants i sense cap mena de dubte no són famílies necessitades". De fet, ella mateixa diu que "més enllà hi ha una família que sí que ocupa per necessitat i els veïns els ajudem en el que podem". Un altre veí del carrer posterior insisteix que la problemàtica al carrer Santa Helena no "té res a veure" amb els serveis socials. 

Sigui com sigui, aquest és un episodi ja tancat. La Guàrdia Urbana, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra van actuar-hi ara fa unes setmanes. Segons explica la regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Reus, Dolors Vázquez, "és evident que hi ha un problema a la zona i hi actuem sempre que podem" i és que ella mateixa admet que "el problema de les ocupacions és molt complex i la policia no pot fer actuacions contundents sense una justificació".

Aquí també assegura que el col·lapse als jutjats dificulta agilitzar processos. Sigui com sigui, Vázquez reitera que "més enllà de les actuacions policials també fem tasques de conscienciació i d'educació" i és que el que realment preocupa als veïns és l'incivisme que genera determinat tipus d'ocupacions. 

Prostitució

Un cop solucionat, però, l'assumpte de l'ocupació al carrer de Santa Helena, els veïns ara es queixen que fa temps que hi ha diversos pisos on s'exerceix la prostitució. Parlen obertament de màfies organitzades que generen problemes de convivència, també, per actes incívics relacionats amb aquesta activitat. Des de l'associació de veïns Reus Nord creuen que és impossible eliminar la prostitució però entenen que hi hagi gent que es queixi. Precisament els veïns de l'entorn del carrer Ample asseguren que aquests pisos han proliferat en els darrers anys i demanen solucions. 

El PSC reclama solucions socials

A tot plegat també hi ha volgut dir la seva Andreu Martín, portaveu del grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Reus. Diu Martín que els ocupes problemàtics són una minoria i que cal donar solució a la problemàtica de l'habitatge que existeix a la ciutat. De fet Martín retreu al govern que no s'hagin construït pisos d'habitatge social, tenint en compte que en campanya electoral l'alcalde en va prometre un miler. En l'àmbit de la prostitució també reclama que s'informi a la ciutadania de què s'està fent per treballar una problemàtica que deixa diverses víctimes, les primeres, les dones que es veuen abocades a exercir-la. 

Paraules clau:

Notícies relacionades