Back to top

Els veïns d'Horts de Miró denuncien inseguretat i por arran de les ocupacions

Temen un efecte crida a causa dels habitatges que encara hi ha buits en un dels blocs. Asseguren que hi ha màfies que s'aprofiten de la situació vulnerable d'algunes famílies arreu de la ciutat i que és una problemàtica que s'estén.
Representants veïnals explicant la situació

L'ocupació de dos blocs al carrer Joan Coromines ha generat un conflicte veïnal. L'associació del barri, Horts de Miró, afirma que els ocupes increpen tant els veïns com la policia, que manté una patrulla al carrer les 24 hores del dia. L'associació veïnal explica, per boca de la seva presidenta, Eva Maria Mateu, que hi ha particulars que recorren a ells per evitar exposar-se a la llum pública perquè senten inseguretat i por. 'Estan vivint això les 24 hores del dia, s'està degradant la zona i el barri. Volem solucions, i si no n'hi ha per part de l'Ajuntament, llavors ens haurem de mobilitzar perquè els veïns que ens demanen solucions tinguin alguna resposta'.

Asseguren que hi ha situacions similars a altres barris de la ciutat i temen que aquestes pràctiques s'estenen. Sospiten, per exemple, que malgrat que se'ls tallés la llum que tenien punxada, han aconseguit tornar-se a connectar a la xarxa d'alguna altra manera. Tot plegat els fa témer que la situació s'agreugi si no s'hi posa remei. 'No és que estiguem en contra d'aquesta gent, sinó de la inseguretat que provoca la situació, al carrer, a la zona i al barri. Això s'està escampant i ja és un problema ciutadà, amb una magnitud de màfies i gent aprofitada a tota la ciutat'.

Donen un temps de marge a les administracions perquè intervinguin en el conflicte, però sense tenir un calendari establert, asseguren que no esperaran eternament. Si cal, diuen, convocaran mobilitzacions per intentar anar a una amb altres entitats, tant veïnals com d'altres àmbits de la societat.