Back to top

Els veïns de La Llosa pressionen per les fases restants de les obres

Asseguren trobar-se a l'espera que l'equip de govern els hi presenti un cost sobre el qual prendre una decisió. Mentre tant, demanen la dimissió del regidor de Via Pública i ja han començat els tràmits per a presentar una denúncia al síndic de greuges. L'equip de govern, però, defensa que tenen prioritat les actuacions generals, com ara l'enderroc del pont de la N-340 o l'avinguda Charles Darwin
Una veïna camina pel carrer de les Orquídies

Ja és hora de tancar el capítol de les obres de La Llosa. Així ho consideren els veïns del barri que, en una assemblea extraordinària celebrada aquest agost, han decidit insistir a l'equip de govern per tal que se'ls hi presenti el cost de les dues fases restants dels treballs i, a partir d'aquí, poder prendre una decisió, ja que la llei responsabilitza els Ajuntaments de només el 10% de la inversió. Inversió que, remarquen, "no ha de superar el cost que va tenir la primera fase", enllestida al 2010 i que es van repartir entre un 60% els veïns i un 40% el consistori.

Mentre tant han intensificat les mesures de pressió contra l'administració local fins al punt de demanar la dimissió del regidor de Via Pública, Antonio Laguna. A més, porten mesos tramitant una denúncia que, diuen, presentaran aquest setembre al síndic de greuges. I encara estan disposats a dur a terme altres accions més visuals. "Ens manifestarem contra l'Ajuntament de Cambrils perquè el barri no pot quedar en aquestes condicions", assenyala la presidenta de l'Associació de veïns del barri de La Llosa, Anna Maria Franquet.

L'equip de govern defensa que la petició està sent atesa pels serveis jurídics, tot i que explica que hi han altres obres prioritàries, com ara l'ensorrament del pont de la N-340 i l'avinguda Charles Darwin. "No és una decisió meva sinó que és una decisió de l'equip de govern en el seu conjunt i avalada per la part d'intervenció, per veure si es pot o no demanar un crèdit per a tirar endavant aquestes obres. Ara, la prioritat que té l'Ajuntament són obres d'àmbit general", ha reiterat Laguna.

A més, des de l'Ajuntament afirmen que ja hi ha un preu, en referència a l'inicial de 12,8 milions d'euros per al conjunt de les tres fases. Els veïns de La Llosa, però, no estan disposats a pagar més del que va costar la primera fase, 2.931.000 milions d'euros gràcies a una subvenció de l'Estat. Els treballs, que consisteixen en el soterrament del cablejat elèctric i l'arranjament de voreres, es van aturar al 2010, amb la finalització de la primera fase. Els grups polítics presents a l'Ajuntament aleshores, van aprovar donar continuïtat a les obres. Fet que no va passar i es van haver de tornar els diners de la subvenció de l'estat amb interessos.

Paraules clau: