Back to top

Els veïns de la nau cremada exigeixen solucions

Ja fa tres mesos de l'incendi que va calcinar totalment una antiga impremta de Reus. El propietari de la nau no pot fer front a les tasques de neteja de l'interior i els veïns de la zona reclamen que si cal l'embargui l'Ajuntament.

El passat 2 de novembre de 2021 els veïns de Reus eren testimonis de la crema de l'antiga impremta Torrell situada al carrer Sant Serapi que va provocar l'esfondrament de part de l'edifici, com el sostre o els forjats. Un incendi que va destapar que la nau amagava una plantació de marihuana amb un total de 1.500 plantes.

Un mes després, els veïns del barri es queixaven de què l'edifici no estava tapiat i que qualsevol persona hi podia accedir i restaven a l'espera de si finalment aquest seria enderrocat o no.

Tres mesos després, i amb la decisió de no enfonsar-lo s'ha finalitzat la primera fase que ha consistit a netejar el perímetre i consolidar els elements exteriors perquè no suposin un perill per a la ciutadania.

Demanen que algú es faci càrrec de l'edifici

El següent pas seria començar a fer el mateix amb la part interior, una fase que ha quedat paralitzada perquè el propietari de la nau no té diners per fer-hi front. Els veïns de la zona indiquen que la feina només s'ha fet a mitges i demanen solucions per arreglar la part interior de l'edifici. Insisteixen que si el propietari no se'n pot fer càrrec que ho embargui l'Ajuntament.

De la mateixa manera, reivindiquen que tot i que hi ha tràmits oberts i la investigació continua oberta, de moment no hi ha hagut cap detingut ni cap investigat.

Paraules clau:

Notícies relacionades