Back to top

Els veïns de la Sedera volen decidir el futur d'aquests terrenys

Els veïns que s'oposen a la construcció d'un Mercadona als terrenys de la sedera han tornat a reunir-se aquest dilluns al vespre. Durant l'assemblea tots els assistents han pogut donar el seu punt de vista i expressar el què els agradaria pel barri.
Els veïns de la Sedera volen decidir el futur d'aquests terrenys

Prop d'una seixantena de veïns i veïnes de la zona de la Sedera s'han tornat a reunir per fer front comú a la possibilitat que Mercadona ubiqui un dels seus establiments als terrenys de l'antiga fàbrica tèxtil. La finalitat d'aquestes trobades és pressionar l'Ajuntament perquè s'iniciï un procés participatiu entre tots els ciutadans i ciutadanes i que siguin aquests els que decideixin el futur d'aquests terrenys. Segons els veïns però, per aconseguir-ho és necessari agrupar el màxim de gent possible.

Pilar Pastor és veïna de la Sedera i explica que "jo crec que en un radi de 500 metres quadrats hi ha una gran superfície. No hi ha ningú que ens expliqui quina necessitat hi ha per ficar un altre gran supermercat en aquesta zona. Nosaltres ens hem constituït com a plataforma ciutadana. No volem ni subvencions ni ningú que vingui a dirigir-nos, som els veïns, res més que els veïns".

Durant l'assemblea es va cedir el torn de paraula a totes les persones que volien expressar alguna opinió i es van repartir uns díptics amb un possible exemple de formulari participatiu. L'objectiu ara és crear xarxa per poder gestionar el col·lectiu i fer-lo gran. L'agrupació compta amb el suport de diverses entitats de veïns i de la Federació d'Associacions Veïnals de Reus.

Valentín Rodríguez és el president de la FAVR i explica la implicació de la federació en aquest col·lectiu. "La setmana passada la junta de la federació va discutir el tema dels terrenys de la Sedera bàsicament per petició de l'Associació de Veïns Mas Vilanova que és una de les entitats federades i va demanar a la federació que es posicionessin. En aquest sentit des de la federació el que s'ha fet és recolzar el punt de vista d'aquesta associació de veïns. Ells consideren que cal fer un ús residencial del passeig i que l'impacte medi ambient que ha de patir aquesta ubicació ha de ser mínim".

Entre els assistents a la reunió hi ha hagut alguns representants de l'Associació Veïnal de Monestirs que van mostrar el seu desacord amb aquesta iniciativa. Segons aquests veïns aquesta possible plataforma provoca divisió entre el veïnat i han remarcat que la seva entitat no ha dit en cap moment que estaven a favor del projecte de Mercadona, sinó que volien estudiar-ne les conseqüències. El col·lectiu es tornarà a reunir el proper 9 de juliol a les 8 del vespre a la plaça de l'antic velòdrom i conviden a tothom qui ho vulgui a participar-hi.

Paraules clau:

Notícies relacionades