Back to top

Els veïns de l'incendi de l'avinguda Vidal i Barraquer encara no poden tornar a casa

De moment, i tot i que l'edifici no ha patit danys estructurals, no podran tornar a casa seva fins que no s'hagin dut a terme les comprovacions pertinents

Més d'un centenar de veïns del número 47 - 49 de l'avinguda Vidal i Barraquer de Reus han hagut de ser desallotjats després de l'incendi que es va produir aquest dimarts a la tarda. Cap al migdia d'aquest dimecres, i sempre acompanyats per personal autoritzat, han pogut accedir als seus domicilis per poder agafar algunes de les seves pertinences.

De moment, i tot i que l'edifici no ha patit danys estructurals, no podran tornar a casa seva fins que no s'hagin dut a terme les comprovacions pertinents, la reconstrucció de l'escala principal que ha quedat malmesa, neteja i el retorn del subministrament elèctric i d'aigua. Els veïns han estat reubicats o a casa de familiars o amics, en hotels o hostals de la ciutat que ha proporcionat l'Ajuntament.

19 veïns van haver de ser atesos

Del centenar de veïns, 19 persones van haver de ser ateses. D'aquests afectats, un d'ells es troba crític, afectat per cremades i per la inhalació de fums i ha estat traslladat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Un altre dels afectats, ferit greu, ha estat traslladat a l'Hospital Sant Joan de Reus, a conseqüència d'haver saltat des d'un segon pis per escapolir-se de les flames. Aquest és el balanç que ha fet el SEM un cop finalitzat l'operatiu.

Un detingut per l'incendi

Arran de l'incendi, els Mossos d'Esquadra han detingut a un home de 41 anys i veí del primer pis, com a autor material dels fets. Segons han informat, l'home hauria intentat carregar un encenedor de forma negligent i va patir algunes ferides lleus per les quals va ser atès in situ.

Després de ser detingut i un cop va declarar a comissaria, ha quedat en llibertat amb l'obligació de comparèixer davant del jutge quan li sigui requerit. Els Mossos l'acusen dels delictes de danys i lesions per imprudència greu. La investigació continua oberta.

Paraules clau:

Notícies relacionades