Back to top

Els veïns de l'incendi de l'avinguda Vidal i Barraquer, pendents de tornar a casa

Tot i que aquest dimarts acaba la situació d'excepcionalitat que prohibia als veïns trepitjar l'edifici, encara no disposen ni de llum ni d'aigua.

Després de l'incendi de l'edifici 47-49 de l'Avinguda Vidal i Barraquer de Reus, teòricament, aquest dimarts s'acaba la situació d'excepcionalitat que prohibia als veïns de l'edifici trepitjar l'immoble a no ser que fossin acompanyats de personal autoritzat, mentre feien les tasques de neteja i altres comprovacions pertinents.

Sense llum ni aigua

Tot i que una setmana després de l'incendi ja podran tornar a les seves llars, ho hauran de fer sense subministrament elèctric ni aigua. En cremar-se la primera planta i afectar a tot el bloc, la instal·lació elèctrica de tot l'edifici ha quedat malmesa i s'ha de canviar sencera. De moment, s'està treballant amb el projecte i un cop enllestit es començarà amb l'actuació. Pel que fa a l'aigua, l'incendi no va afectar a totes les canonades, però sí que hi ha fuites que tampoc s'han pogut reparar.

A més, tot i que l'arquitecte municipal va certificar que l'edifici no havia patit danys estructurals, des de la Comunitat es va demanar un informe tècnic extern, i en aquest se'ls ha recomanat apuntalar el primer pis per assegurar i també s'ha de reconstruir l'escala principal que va quedar malmesa.

L'Ajuntament allarga el reallotjament

Amb tot, un centenar de veïns es troben ara amb la tessitura de si tornar o no a casa en aquestes condicions precàries. Per la seva banda, l'Ajuntament de Reus, que va reallotjar a totes aquelles persones que no tenien on quedar-se, ha explicat a Canal Reus que, més d'una trentena de persones que es troben aquests dies a l'Hotel Gaudí, allargaran la seva estada fins que les condicions siguin òptimes per entrar a viure.

Paraules clau:

Notícies relacionades