Back to top

Els Xiquets de Cambrils descarreguen el primer 4de7 des de la refundació

Els Xiquets de Cambrils han descarregat el primer 4de7 des de la seva refundació i han signat la millor diada d'aquests 5 anys. Ho han fet en la 5a. Trobada de Colles Castelleres del Sud, en què els de Cambrils han estat els amfitrions. En total hi han participat nou colles.
4de7 dels Xiquets de Cambrils

La Trobada de Colles del Sud és la que aglutina les colles petites del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre. Per la majoria dels participants, és la darrera diada de la temporada, per això intenten fer les seves millors construccions. En el cas dels Xiquets de Cambrils l'actuació ha estat un èxit, ja que han aconseguit descarregar el primer 4de7 des de que es van refundar, ara fa 5 anys.

A més ho han fet a casa. És la segona vegada que els Xiquets organitzen la Trobada del Sud. Segons explica el cap de colla dels Xiquets de Cambrils, Lluís Nolla, "aquest any ha entrat una junta nova, tenien moltes ganes de fer coses noves, i com que no hi havia cap colla que es decidís a fer Colles del Sud, enguany, la nostra colla va dir, fem cinc anys de la refundació, i vam decidir agafar el repte i tornar a fer Colles del Sud".

Enguany hi han participat nou colles, entre les quals, els Castellers de Tortosa, els Xiquets de Vila-seca, els Brivalls de Cornudella o els Torraires de Montblanc. Com a colla convidada s'ha comptat amb la Muixeranga de Sueca, del País Valencià. Segons la seva presidenta, Andrea Oller, "la nostra idea és mostrar la plasticitat de la muixeranga, la del fet diferencial dels castells, que no és tan l'alçada, sinó fer unes figures que són més visuals".

La diada ha constat de tres rondes i una quarta ronda de millora, a més de la dels pilars. Les construccions més importants que s'han pogut veure han estat de set pisos.

Paraules clau:

Notícies relacionades