Back to top

Els Xiquets de Cambrils estrenen documental pel 30è aniversari

'100 Piquets, 30 anys bordeus', parla dels orígens de la colla, dels objectius aconseguits, i de les emocions i sentiments que transmeten els castells

La idea inicial era fer càpsules breus de recull dels 30 anys d'història de la colla dels Xiquets de Cambrils, però el projecte va anar creixent fins a convertir-se en un documental de més de 50 minuts. '100 Piquets, 30 anys bordeus' parla dels orígens, incerts, en boca dels seus fundadors, i fa un repàs cronològic fins a l'actualitat, amb veus de diferents membres i exmembres de la colla.

Història, trajectòria i emocions

El documental té dues parts diferenciades: la primera etapa, que va des de la creació de la colla fins que es va dissoldre, gairebé 10 anys després, i la segona, que va des de la refundació fins avui, parlant de l'elecció del color de la camisa, recordant actuacions, castells aconseguits, o llocs i locals on han assajat. El treball audiovisual, que s'ha nodrit d'imatges dels propis membres de la colla i de l'arxiu de Canal Reus, tanca amb una part on parla sobretot d'emocions, sensacions, i de l'esforç que ha suposat crear una nova tradició a Cambrils.
L'acte, que s'ha emmarcat en la Festa de la Immaculada, ha acabat amb un reconeixement als presidents i caps de colla que han passat per l'entitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades