Back to top

Els Xiquets de Cambrils tindran local propi abans del maig

La demanda dels Xiquets de Cambrils, la colla castellera d'aquest municipi, per fi ha estat escoltada. Després d'anys reclamant un local propi, abans de les eleccions, podran estrenar-ne un al barri de la Vila. La colla creu que és una aposta important de cara aquesta temporada.
local nou

Cinc anys després de la seva tornada a plaça, els Xiquets de Cambrils ja poden dir que tindran local propi. Es tracta d'un espai relativament petit, de 100 metres quadrats, ubicat al passeig Albert, al barri Antic. Fa uns tres mesos que els castellers tenen les claus del nou local i dissabte obren portes per primera vegada. Per això, s'estan ultimant els darrers treballs, amb un pressupost total proper als 17.000 euros. 

Malgrat que properament es farà la jornada de portes obertes, encara quedarà per col·locar la xarxa de sis forats i la claraboia. Un cop estigui tot enllestit, els castellers podran deixar definitivament l'antic espai del Centre Cultural de Cambrils, on no comptaven de xarxa de seguretat, i faran la mudança a aquest local. S'espera que sigui en qüestió de tres setmanes. Entre els problemes amb els quals convivien els de la camisa bordeus, s'hi trobava la manca d'una xarxa de seguretat i el fet d'haver de compartir l'espai amb altres associacions i entitats. Tampoc hi ajudava haver de comptar amb un terra atenuant que s'havia de col·locar i treure constantment. 

La fórmula de jornades de portes obertes no està buscada en va, sinó que té a veure amb la prohibició d'inaugurar, posar la primera pedra o treure pit de la feina feta durant període electoral. 

El local no és de propietat de la colla, sinó de l'Ajuntament. El fet de coincidir amb any electoral, segons el cap de colla dels Xiquets de Cambrils Lluís Nolla, ha fet que els tràmits fossin més àgils. En aquest punt, destaquen que la reivindicació de comptar amb un local s'arrossega des de fa més de quatre anys. A partir d'aquí, la colla té esperances que el nou local els permeti créixer i auguren una bona temporada. Aquest diumenge, dia 7, tindran els primers convidats per estrenar el local amb una diada on hi participaran la Colla Joves Xiquets de Valls i els Nois de la Torre.

Paraules clau:

Notícies relacionades