Back to top

Els Xiquets coronen el primer 4d9f de la temporada

Els de la camisa avellana han descarregat el 3d9f i el 2d8f, mentre que el 4d9f ha quedat en carregat. La plaça del Mercadal també ha pogut veure quatre castells de gamma extra per part de la Colla Vella de Valls i els Castellers de Vilafranca.
4d9f Xiquets De Reus Diada del Mercadal

Els Xiquets de Reus han descarregat per tercera vegada aquesta temporada el 3d9f en primera ronda. A continuació han afrontat el gran repte de la jornada, un 4d9f que no veia l’aleta avellana des del 2015 i que avui ha tornat a quedar només carregat.

Després de la caiguda, els del carrer de Rosich han optat per un 2d8f que suposa el setè de la temporada i ha donat confiança a la colla tot i les baixes per descarregar-lo amb solvència. Han tancat la seva actuació amb dos pd5 simultanis i sis pd4 simultanis de comiat. 

Els objectius d’avui i fins finals de temporada són descarregar el 4d9f i recuperar també el 5d8, “un castell molt nostre”, tal com assegura Maria Alegret, cocap de colla dels Xiquets.

Castells de gamma extra a la Mercadal

La Colla Vella ha portat una actuació amb tres castells de gamma extra. En primer lloc, han defensat el cinquè 2d8sf de la temporada dels vallencs. Tot seguit, ha estat el torn del 5d9f. El 2d9fm ha estat la darrera construcció dels de la camisa rosada, que després del pd6 acabaven l'actuació amb crits de "i tot descarregat".

2d8sf Colla Vella dels Xiquets de Valls

L'últim gamma extra de la jornada se l’han apuntat els Castellers de Vilafranca, el 2d9fm. El castell ha tingut lloc en quarta ronda, després d’un intent de 3d9fp -en segona ronda- que ha provocat algunes baixes. Aquesta construcció ja se’ls va resistir al Primer Diumenge de Festes, i avui al Mercadal, ho ha tornat a fer. Els verds també han descarregat el 3d9f i un 4d9f

Una jornada amb molta gamma bàsica de nou pisos

La Colla Jove de Tarragona ha completat la tripleta màgica amb un 3d9f, 4d9f i 5d8 condicionats per les baixes d’alguns castellers. Els del Cós del Bou han tancat l’actuació amb un pd7f, que podria veure un pis més diumenge que ve a El Vendrell.

Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró han descarregat en segona ronda el primer 4d9f de la seva temporada. També ha estat una diada per estrenar el pd7 folrat, que només havien carregat una vegada durant aquest curs. Els mataronins han completat la seva actuació amb un 3d9f i el 5d8

Paraules clau:

Notícies relacionades