Back to top

Els Xiquets de Reus tornen a enfaixar-se

El Procicat ha donat llum verda a trobades castelleres de fins a 160 castellers a l'hora. Això ha permès a les colles tornar a plantejar-se construccions més enllà dels pilars.

Els Xiquets de Reus han reprès aquest passat divendres els assajos després d'un any i mig de pandèmia. Inicialment només van poder realitzar petits assajos amb grups bombolla de fins a 25 castellers. Ara, però, el Procicat ha donat llum verda a trobades castelleres de fins a 160 castellers a l'hora. Això ha permès a les colles tornar a plantejar-se construccions més enllà dels pilars, que requereixen més gent a l'estructura, però sobretot a la pinya.

A Reus, a les portes de Misericòrdia, els Xiquets han rebut amb els braços oberts aquesta nova realitat. Per bé que les mascaretes FFP2 són obligatòries durant tot l'assaig i s'ha de comptar amb la pauta de vacunació completa o una PCR negativa per poder participar-hi, la colla de la camisa avellana va comptar amb un centenar de castellers en aquest primer assaig de represa.

Castells per Misericòrdia

La primera diada de la colla reusenca serà el pròxim dissabte, dia de la Mare de Déu de Misericòrdia. Actuaran davant el Santuari, a dos quarts de 10 de la nit, aixecant el primer castell de set pisos en divuit mesos, construcció que acompanyaran de diversos pilars.

Paraules clau:

Notícies relacionades