Back to top

Els xòfers de busos denuncien el tancament de línies per manca de personal

La L11 d’autobús urbà està fora de servei per baixa laboral dels xòfers. Des del Comitè d'Empresa asseguren que els tancaments de línia fa mesos que s’estan produint per la manca de contractació per part de Reus Transport.

Els conductors d'autobús de Reus Transport ja fa temps que arrosseguen queixes en el seu àmbit laboral. La falta de personal, jornades laborals excessivament llargues i la poca flexibilitat horària són les seves principals reivindicacions. Un fet que es tradueix en baixes laborals dels xòfers i el consegüent tancament de línies.

De fet, la línia 11 està fora de servei des d'aquest dimecres. S'espera que es pugui restablir el proper 20 de gener però des del Comitè d'Empresa asseguren que "els tancaments de línia fa mesos que s'estan produint arran de la falta de xòfers". Actualment hi ha 7 treballadors en plantilla que estan de baixa i els treballadors no entenen per què encara no s'han incorporat les 6 places convocades i adjudicades aquest 2021, malgrat que s'ha ampliat el servei d'algunes línies.

autobus de Reus Transport

Els xòfers fa mesos que denuncien incompliments del conveni

De fet, el passat mes d'agost els treballadors de Reus Transport van presentar una demanda col·lectiva contra l'empresa municipal per incompliment de conveni. Els conductors asseguren que no es respecten els descansos setmanals, que el sou base és per sota del conveni i que els contractes eventuals discriminen els treballadors que no són fixes.

Paraules clau:

Notícies relacionades