Back to top

Empitjora la situació epidemiològica a Reus

A tot Catalunya s'han registrat 1.265 nous casos i 14 defuncions en les darreres hores.

Tal i com va avançar la setmana passada a Canal Reus el regidor de Salut de l'Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, la situació a la capital del Baix Camp no és, a hores d'ara, optimista. Després de cinc setmanes de mesures de prevenció imposades des del PROCICAT, es va aconseguir doblegar una corba de casos que va incrementar exponencialment en pocs dies, però ara es torna a veure com l'índex de rebrot incrementa a Reus.

A hores d'ara el risc de rebrot a la ciutat es troba als 408 punts, quatre punts més que aquest dilluns i molt per sobre dels registres de la setmana passada, quan es trobava en 286. La taxa de confirmats per PCR es troba en 165,91 per cada 100.000 habitants. 

De fet, la situació és paral·lela al que succeeix a la resta del país. Segons dades del departament de Salut, el risc de rebrot a Catalunya es troba aquest dimarts en 338 punts, el que representa un increment important en les darreres hores. La velocitat de transmissió, el que s'anomena l'Rt, també puja i supera l'1. Se situa, concretament, en 1,33. 

El Camp de Tarragona suma 121 nous positius

Segons les mateixes dades, el Camp de Tarragona es troba a dia d'avui en 313 punts de risc de rebrot. Això vol dir un increment de 4 punts respecte aquest dilluns. De fet, en les darreres hores s'han detectat 121 nous casos confirmats per PCR, així com també dues defuncions per COVID-19. Aquest dimarts hi ha 76 persones ingressades als hospitals del territori, dels quals vint són a l'UCI. Les xifres incrementen lleugerament respecte aquest dilluns. 

Paraules clau:

Notícies relacionades