Back to top

Empresaris reclamen urgència en l'ampliació de la depuradora

Els agents econòmics s'han reunit aquest mes amb la institució superior i, segons defensen, els hi han garantit que es disposa dels diners necessaris per a realitzar l'obra. D'altra banda, desconfien que els treballs es puguin enllestir al 2018. Una data en què el Consell Comarcal es reafirma
Els representants de l'empresariat cambrilenc, en roda de premsa.

Qüestió de dates. En això s'ha convertit el problema de les males olors que desprèn la depuradora de Cambrils. Un problema que durant l'últim any s'ha notat menys que els anteriors, segons els veïns de la zona més propera.

Tot i això, els empresaris i els botiguers del municipi, que es van reunir a principis de març amb el president de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), reclamen urgència en el projecte d'ampliar la depuradora tant a l'Ajuntament de Cambrils com al Consell Comarcal del Baix Camp, com a propietari del 51% de Comaigua, l'empresa que gestiona la instal·lació.

Una mesura que té un cost de 991.000 euros però que evitaria les actuacions puntuals d'injecció d'oxigen que s'han de fer cada estiu, pressupostades en 298.000 euros cadascuna. "Ens han dit que el problema no és de diners i el que veiem nosaltres és que s'han de posar les piles per a fer el projecte i licitar-ho, cosa que és competència del Consell i l'Ajuntament", assenyala el president de la Federació d'Empresaris de Cambrils, Victorià Luque.

Segons els agents econòmics locals, és impossible que l'obra per a la millora definitiva de la depuradora arribi abans del 2019 i asseguren que per arribar a aquest any s'haurien de començar immediatament els tràmits per a redactar el projecte constructiu i  licitar després l'obra. "Això està a les mans dels polítics, que han de donar l'empenta, per això el primer que han de fer és introduir l'ordre perquè quan aquesta entri s'ha de contar un any més el temps que duri l'obra", manifesta el president de la Unió de Botiguers de Cambrils, Enrique Arce.

Per la seva banda, el Consell Comarcal del Baix Camp ha emès un comunicat on reafirma la voluntat de tenir enllestida l'ampliació de la depuradora abans de l'estiu del 2018 i explica que ara mateix estan pendents que l'ACA doni el vistiplau a un conveni per tal d'assumir els 41.500 euros que costaria redactar el projecte.

Una data que no quadra amb la de l'ACA que, segons el seu punt de vista, les obres podrien començar al darrer trimestre del 2018 enllestint-les a finals d'any. Amb això, remarquen que és el Consell Comarcal qui ha de tramitar la petició.

Paraules clau:

Notícies relacionades