Back to top

Empreses del territori engeguen un nou menjador social gestionat per Càritas Reus

La cinquena edició del Gran Recapte ha recollit 3.600.000 quilos d’aliments a tot Catalunya i en concret a la demarcació de Tarragona s’han aconseguit 300 tones de menjar. Alguns dels aliments recaptats i classificats ja s’han començat a repartir a les entitats col•laboradores dels Bancs del Aliments. Precisament, una part també anirà destinada a menjadors socials com el del barri Sant Josep Obrer, que ha obert fa 2 mesos i està promogut per empresaris del territori i coordinat des de Càritas Interparroquial de Reus

Empreses del territori engeguen un nou menjador social al Barri Sant Josep Obrer de Reus que es gestiona a través de Càritas Inteparroquial. Aquesta iniciativa va començar a funcionar a principis del mes d’octubre, per la inquietud dels empresaris d’ajudar i conèixer d’aprop com es gestionava el seu finançament. Cada empresa té assignat un dia de la setmana, no coneixem el nom de cadascuna d’elles perquè volen mantenir l’anonimat.

Els treballadors de les diferents empreses són els que cada dia i en grups de quatre s’encarreguen de gestionar els àpats. Hi ha empreses que tenen una borsa interna d’uns 30 voluntaris i entre ells s’ho van combinant. L’Ana és una de les religioses que s’encarrega de fer de nexe entre els serveis socials, els voluntaris, càritas i els usuaris. Ella coordina els àpats dels que estan al menjador i dels que venen a agafar el menjar en carmanyola. Aquesta també és una nova iniciativa de Càritas a la que s’acullen famílies amb fills petits.

Els pares vénen a buscar el menjar i se l’emporten a casa per no trencar les dinàmiques familiars i que la situació no afecti als més petits. Les carmanyoles també provenen d’una donació d’una empresa de Reus. Cada dia serveixen uns 12 àpats presencials i entre 20 i 25 amb carmanyoles. Tot es cuina des del menjador social ubicat al centre de la ciutat des d’on es fan 200 àpats diaris.

El segon menjador està ubicat a la Fundació Pont i Gol, una antiga escola que es troba al Barri Sant Josep Obrer, un dels barris més desfavorits de la ciutat. Una part de les 300 tones recollides pel banc dels aliments de les comarques de Tarragona, durant la campanya solidària del Gran Recapte, també aniran a parar a menjadors com aquest.