Back to top

Endavant amb el Pla Zonal de la Xarxa Local de Carreteres

En aquest pla s'inclourà la millora de 114 quilòmetres de camins que a hores d'ara pertanyen a ajuntaments del territori.

Aquest mateix matí de dijous, el conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernàndez, ha visitat la Diputació de Tarragona, per fer pública l'aprovació del Pla Zonal de la Xarxa local de Carreteres de la mateixa diputació, per part de la conselleria. Això dona via lliure a l'ens supramunicipal per aprovar al ple, abans d'acabar l'any,  aquest pla que ha de permetre incloure nou camins i carreteres a aquesta xarxa, per poder-hi dur a terme obres de millora, d'acord amb mesures de sostenibilitat i seguretat d'aquestes vies.

Amb una inversió global de 187 milions d’euros, es preveu que el Pla Zonal s’executi en dues fases: la primera, fins al desembre del 2027 i, la segona, des del 2028 fins al desembre del 2035. Durant la primera fase, es materialitzaran el 43% de les actuacions més prioritàries que suposaran 80 milions d’euros.

Entre d'altres, en aquest pla s'inclouran 114 quilòmetres que a hores d'ara pertanyen a ajuntaments, i que a partir d'aquest pla comptaran amb el suport de la Diputació. A més, es donarà resposta a reivindicacions històriques del territori, com és la millora de la carretera de Poblenou del Delta. El mateix conseller ha celebrat l'avanç d'aquest pla, mentre que la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha assegurat que tot camina cap a bon port.

Paraules clau:

Notícies relacionades