Back to top

Endesa afirma haver solucionat l'avaria que provocava nombrosos talls a Reus

Una avaria al cablejat de la línia seria la causa dels reiterats talls de subministrament elèctric que s'han produït darrerament a la zona sud de la ciutat

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, s'ha reunit aquest dimecres, 9 de febrer, a l’Ajuntament, amb els responsables de distribució de la companyia elèctrica Endesa que s’encarreguen de la xarxa de baixa i mitja tensió, per abordar la problemàtica dels reiterats talls de subministrament elèctric que s'han produït darrerament a la zona sud de la ciutat. La reunió ha tingut lloc a iniciativa de l'alcalde, per demanar explicacions davant d'aquesta situació.

Avaria al cablejat

Segons han confirmat en la trobada els responsables de la companyia, els talls els ocasionava una avaria al cablejat de la línia, que té 10 quilòmetres de recorregut soterrat dins la ciutat i que ha estat difícil de detectar. Ara, una vegada sondejats dos quilòmetres de la línia afectada, l'avaria ja està resolta i el problema, segons la companyia, ha quedat resolt.

Altres actuacions

Més enllà de la reparació d'aquesta incidència, els responsables d'Endesa també han informat que faran un canvi de l'estació transformadora ubicada al Passeig Prim, passant d'11kV a 25kV, el qual acabarà de reforçar i millorar el subministament en aquesta zona sud.

L'alcalde agraeix la disposició dels responsables de l'empresa i les solucions aportades, i afirma que 'confiem que, amb aquestes intervencions, les reiterades avaries quedin resoltes'. També assegura que l'Ajuntament de Reus continuarà vetllant per tal que el servei que es presti a la ciutat sigui de la màxima qualitat.

Comissió tècnica de seguiment

D’altra banda, s'ha constituït una comissió tècnica, presidida pel mateix alcalde i amb la presència del regidor de Via Pública, responsables d’Endesa i tècnics municipals, per tal de fer el seguiment corresponent de les diferents actuacions acordades a la reunió i vinculades a la ciutat.

Així mateix, durant la trobada, la Companyia ha presentat les principals actuacions que durà a terme al municipi al llarg d'aquest any per dotar la xarxa de les darreres millores i fer-la més resilient.

Cablejat del barri Montserrat

En la reunió també s'ha abordat, a proposta de l’alcalde, la problemàtica del barri Montserrat, que des de fa temps necessita millores pel que fa a l’ordenació del cablejat aeri de baixa tensió. En aquest cas, l'alcalde ha subratllat la importància de dur a terme les millores necessàries en aquesta zona, i els responsables d'Endesa s'han compromès a resoldre-ho, a més d'actuar a alguna zona i carrers de la ciutat que així ho requereixin

Paraules clau:

Notícies relacionades