Back to top

Enduriment de les mesures contra la COVID-19 a Reus

Tal com avançava divendres la consellera de Salut, Alba Vergés, a partir de dissabte 22 d'agost es reforcen les mesures per reduir la mobilitat personal i restringir el contacte social a la ciutat.

A causa de la situació epidemiològica a la ciutat el Govern de la Generalitat ha anunciat l'establiment de mesures de caràcter més restrictiu per tal de contribuir a reduir el risc de rebrot a Reus. Tal com disposa la resolució publicada el dissabte 22 d'agost al Diari Oficial de la Generalitat, es recomana a la ciutadania que romangui en el seu domicili i que es limiti la circulació per les vies d'ús públic respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats competents.

Es recomana que la sortida del domicili es realitzi solament per:

 • Assistir al lloc de treball, quan no es pugui dur a terme en la modalitat de teletreball.

 • Assistir als centres, serveis i establiments sanitaris.

 • Tenir cura de persones grans, menors d'edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.

 • Desplaçar-se a entitats financeres i d'assegurances.

 • Accedir als establiments d'alimentació o a d'altres establiments comercials minoristes amb cita prèvia.

 • Fer trobades i activitats culturals, del lleure i esportives amb persones del grup de convivència habitual.

 • Realitzar actuacions requerides o urgents davant dels òrgans públics, judicials o notarials i efectuar renovacions de permisos i documentació oficial.

 • Dur a terme mudances domèstiques o professionals.

 • Atendre els horts familiars d'autoconsum.

 • Fer exàmens o proves oficials inajornables.

 • Per causa de força major.

Els contactes s'han de limitar, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars propers, cuidadors i persones a qui es dona suport per evitar-ne l'aïllament. El grup ha de ser el més estable possible.

Per la seva banda, el Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus es va reunir el passat divendres, 21 d'agost, per analitzar les mesures avançades per la consellera de Salut i adoptar mesures complementàries en l’àmbit de la competència municipal. Presidit per l’alcaldessa en funcions, Montserrat Vilella, el comitè ha coincidit en valorar que les mesures del departament de Salut s’addiuen a la situació epidemiològica a la ciutat, i que van dirigides a la prevenció en aquells focus que s’han identificat com de major risc de rebrot. A l’espera que l’evolució de la situació recomani prendre noves mesures, el comitè ha acordat un primer paquet d’accions complementàries a la resolució del departament de Salut. Aquestes mesures tenen una vigència provisional de 15 dies a partir de la publicació de la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Són: 

 • Tancament dels parcs municipals.

 • Tancament de les instal·lacions esportives municipals a l’aire lliure.

 • Tancament de les zones de jocs infantils.

 • Reforç de la desinfecció de la via pública en el conjunt de la ciutat, començant pels barris en els quals s’han iniciat els cribratges amb PCR.

El comitè també ha fet seves les següents mesures establertes pel Departament de Salut, en tant que parteixen de l’anàlisi compartit de la situació epidemiològica a la ciutat; i d’una estratègia conjunta d’acció comunitària:

 • Demanar a la ciutadania de Reus redueixi al màxim l’activitat social.

 • Prohibició de trobades i reunions de més de 10 persones, tant en l’àmbit privat com el públic

 • Reduir un 33% els aforaments en les cerimònies i serveis religiosos

 • Reduir al 50% l’aforament dels establiments d’hosteleria, tant a l’interior com a l’exterior.

 • Eliminar els consums en barra, sempre s’han de realitzar a la taula i limitar els aforaments tant a l’interior com a l’exterior un 50%.

 • Limitar l’aforament de les activitats culturals i esportives al 50%, d’acord als plans treballats en l’àmbit del PROCICAT.

Aquestes mesures s'afegeixen a les que ja estaven en vigor, com ara el tancament dels locals i establiments dedicats a l'oci nocturn, l'obligació de tancar els bars i restaurants a la 1 de la matinada o la prohibició de fumar a la via pública si no es manté la distància de 2 metres.

Reunió amb el sector econòmic

L'alcaldessa en funcions, Montserrat Vilella, va mantenir la tarda de divendres, 21 d'agost, una reunió amb representants del secotr econòmic a la ciutat per explicar-los les noves mesures adoptades pel departament de Salut i les mesures complementàries de l'Ajuntament per reduir el risc de rebrot a Reus. A la reunió també hi ha assistit la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez; i la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles.

L'alcalde suspèn les vacances per reincorporar-se a l'Alcaldia

L'Ajuntament de Reus ha anunciat aquest dissabte al matí que l'alcalde, Carles Pellicer, que es trobava de vacances, es reincorpora a l'activitat davant la situació excepcional que viu la ciutat amb l'augment del risc de rebrot. Pellicer agraeix la bona feina feta pels tinents d'alcalde Daniel Rubio i Montserrat Vilella al capdavant de l'Alcaldia aquests dies en què ha calgut prendre tot un seguit de mesures extraordinàries per afrontar la situació.

Paraules clau:

Notícies relacionades