Back to top

Enèssim capítol de la carretera entre la Selva i Almoster

Gepec i Unió de Pagesos han presentat, fa poques setmanes, un nou recurs contenciós contra el desdoblament de la carretera d'Almoster i la Selva del Camp. Ara, el Jutjat Contenciós número 2 de Tarragona l'ha acceptat a tràmit. Les entitats volen aturar l'inici de les obres de desdoblament de la carretera que la Diputació té previst iniciar a principis del 2020.
Entrada Selva del Camp.

Després de més de cinc anys, la polèmica al voltant del desdoblament de la carretera de la Selva del Camp i Almoster continua en peu. GEPEC i Unió de Pagesos van presentar un recurs al Jutjat Contenció número 2 de Tarragona que s'ha acceptat a tràmit. A l'espera de la resolució del jutge, les entitats i també la Plataforma del Camp en Defensa de la Terra i el Territori esperen que s'aturin les obres i s'arribi a un consens amb la Diputació per canviar el projecte de carretera a posar en marxa, ja que consideren que és el que més malmet el territori. Des de la Plataforma del Camp en Defensa de la Terra i el Territori, Àlex Arnau, destaca que 'demanarem que s'aturin les obres per tal de tornar a plantejar aquest projecte. Volem que la carretera es millori, sobretot pel poble d'Almoster, però demanem que s'executi un projecte que s'ha presentat'.

Per la seva banda, la nova presidència de l'ens supramunicipal manté el projecte i preveuen adjudicar les obres a finals d'aquest any i començar els treball els primers mesos del 2020. La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, detalla que 's'han passat pràcticament tots els tràmits i segueix el seu curs perquè en totes les fases ha comptat amb l'acord majoritari'. Els partits de Junts per la Selva i la CUP d'aquest municipi han parlat amb els afectats i volen donar-los suport. De fet, preveuen portar el debat d'aquesta situació a plenari. Des de la CUP de la Selva del Camp consideren que el projecte de desdoblament conté "incongruències administratives".

Paraules clau: