Back to top

Enllestits els treballs d'adequació al barranc de la Mare de Déu de la Roca

L'actuació, amb un valor de 25.000 euros, ha consistit en la neteja de 4.700 metres quadrats de terreny, unificant a través d'un nou camí l'ermita amb la carretera d'accés
Un grup de persones baixant pel nou camí

A partir d'ara la cova del Patou podrà ser un espai d'observació de la natura previ a l'ermita de la Mare de Déu la Roca. I és que ja s'han enllestit els treballs que durant sis mesos han procurat l'adequació del barranc al costat de l'edifici.

Els resultats del projecte són, concretament, la recuperació del Camí vell de l'ermita i la creació d'un nou sender pedestre i una pista per a bicicletes que uneix l'ermita i la carretera d'accés a la zona. El que suposa un total de 4.700 metres quadrats d'extensió netejats. "Ens vam trobar tot un camí que estava tapat de bardisses que feien entre un i dos metres i vam anar creant tot un camí des de la part de baix fins a les coves", explica la responsable de l'equip de la Fundació Formació i Treball que ha executat els treballs, Laia Marbà. El projecte ha ocupat en total cinc persones en risc d'exclusió social i en situació de vulnerabilitat, tres de les quals han estat contractades en una altra feina al final de l'acció.

El projecte, que es troba en el marc de l'acord anual de col·laboració entre La Caixa i la Diputació de Tarragona, ha tingut un cost de 25.000 euros. D'altra banda, es calcula que unes 600 persones utilitzaran cada any l'espai adequat, que té una capacitat d'eliminar fins 2,5 tones de CO2 per any.

Paraules clau: