Back to top

Enric Daza canvia de camisa i fitxa com a cap de llista de JuntsxCambrils

El que va ser impulsor de la moció de censura contra el govern format per ERC i Junts és ara l'alcaldable de la nova convergència. Oliver Klein l'ha expulsat del govern i a partir d'ara passa a ser un regidor no adscrit

JuntsxCambrils es va quedar sense candidat per a les pròximes municipals el passat mes de setembre. Josep Lluís Abella va anunciar la seva retirada de la política local i el partit va obrir un procés de primàries per a escollir la pròxima persona que encapçalaria la candidatura. Tot i això, i després d'alguns alts i baixos interns, han acabat fitxant Enric Daza, el fins ara regidor d'Urbanisme que va presentar-se amb el Nou Moviment Ciutadà (NMC) de Cambrils i que va ser mà dreta d'Oliver Klein. El mateix que només fa una setmana va anunciar la seva retirada del partit municipalista

Així doncs, el que ha estat fins ara regidor de govern ha fet el salt de color per a continuar al capdamunt d'unes llistes per a les pròximes eleccions municipals; mentre que JuntsxCambrils col·locarà en el número 1 un dels impulsors de la moció de censura que els va fer fora de govern el setembre del passat 2021. Tot i aquest episodi, des del partit justifiquen que aquesta jugada no va ser mai en contra de Junts i que, simplement, va ser un dany col·lateral.

Daza ha remarcat que, amb la seva candidatura, vol continuar impulsant Cambrils des de l'experiència que acumula després d'anys dins del consistori i assegura que està "molt motivat" per a continuar treballant per la vila marinera. 

Oliver Klein expulsa Daza del govern

Poca estona després de conèixer-se que Daza ha estat nomenat com el nou alcaldable de Junts, el govern cambrilenc ha emès un comunicat on fan públic que Oliver Klein assumeix les competències de les àrees d'Urbanisme, Activitats i Obra Pública, és a dir, les àrees que controlava Enric Daza. Fent efectiva i definitiva la retirada totes les competències de la seva antiga mà dreta.

D'ara endavant, Enric Daza també cessa com a portaveu del grup NMC i passa a ser regidor no adscrit, mentre no faci efectiva la seva renúncia a l'acta de regidor. Una exigència que ja van deixar per escrita quan Daza va anunciar que abandonava el partit municipalista. En aquest aspecte, el nou cap de llista de Junts ha contestat al seu antic partit i ho ha dit ben clar: no pensa tornar l'acta de regidor.

Paraules clau:

Notícies relacionades