Back to top

Enric Daza explica la seva sortida de l'NMC: "Hi ha línies vermelles que no vull passar"

Daza ha parlat sense embuts a La Comarcal de la pèrdua de confiança que ha tingut amb Oliver Klein d'ençà que el projecte que compartien plegats arribés a l'alcaldia el passat setembre de 2021. Una fita que es va assolir arran d'una moció de censura a Camí Mendoza i de la que Daza també s'ha desmarcat a nivell personal.

Enric Daza ha estat una de les cares visibles del Nou Moviment Ciutadà de Cambrils des de la seva aparició en l'espectre polític del municipi costaner. Ho ha sigut fins fa tres setmanes, quan va anunciar la seva marxa del partit, el que ha desencadenat també la seva sortida del govern i que l'NMC li hagi exigit l'acta de regidor.

Daza ha explicat a Canal Reus que des de l'arribada d'Oliver Klein a l'alcaldia ha perdut progressivament la confiança en ell i que el procés de confecció de les llistes del partit de cara als pròxims comicis ha estat un dels detonants de la seva sortida.

Assegura que "des que vam assolir l'alcaldia, no hem treballat colze a colze com fèiem abans i això ha provocat que hagi perdut confiança amb ell i el projecte i que m'hagi plantejat moltes coses". Daza també ha assegurat que, pel que fa a la llista de l'NMC del pròxim mes de maig, "hi ha hagut moviments poc democràtics, on s'ha desplaçat a persones de l'executiva que feia molts anys que hi eren per col·locar-ne d'altres".

A més, el nou candidat de Junts a l'alcaldia de Cambrils assegura que per ell, pactar i negociar amb VOX és una línia vermella que no vol passar i que Junts també comparteix aquesta visió. En aquest sentit, assegura que el Nou Moviment Ciutadà no deixa clara aquesta postura en el cas que Klein necessiti els hipotètics vots de l'extrema dreta, si tinguessin representació, per reeditar l'alcaldia.

Daza, que acabarà el mandat al grup mixt, també ha explicat que personalment no es va sentir còmode amb la moció de censura, però que en aquell moment va respectar la decisió del partit. D'altra banda, es mostra il·lusionat amb el projecte que ara lidera a Junts i que aspira a tornar a formar part del govern de Cambrils després del pròxim 28 de maig.

Recupera l'entrevista completa a La Comarcal

Paraules clau:

Notícies relacionades