Back to top

Enriqueta Prats, el retrat d'una mestra de dansa

L'Enriqueta Prats és un referent de la dansa a Reus. Després de rebre el reconeixement per la seva trajectòria professional en l'edició d'enguany del Premi Roseta Mauri, ha reflexionat sobre l'estat de la dansa clàssica i la resta de disciplines. Un retrat d'una vida dedicada a la dansa des de que va fundar a l'any 1947 l'escola Artis.
Enriqueta Prats, a l'escola ArtisFraga

"La dansa ho ha estat tot en la meva vida i encara ho és ara". L'Enriqueta Prats s'ha despullat emocionalment davant les càmeres de Canal Reus Televisió per detallar la seva trajectòria professional. Va iniciar els estudis de dansa a Tarragona però, la falta de professorat en aquesta disciplina, li va suposar desplaçar-se a Barcelona de ben joveneta. Tot un repte fa més de setanta anys que es va escenificar amb la fundació de l'escola Artis l'any 1947. "A Reus no hi havia dansa, jo vaig ser la primera d'obrir una escola". Després de tota una vida dedicada a l'ensenyança es va jubilar fa uns quinze anys deixant el relleu a la Pilar Sans, una ex-alumne i mestre de l'escola.

L'Enriqueta Prats és defensora a ultrança de la dansa clàssica. "El hip-hop és una disciplina seca, dura i que no et diu res a l'ànima". En canvi, ha considerat contundentment que “el clàssic t'ajuda a viure, t'obre l'esperit, en definitiva t'ho dóna tot". Aquest és el retrat de la primera mestre de dansa a Reus.