Back to top

"Ens han condemnat a la ruïna"

Els establiments de restauració dels centres comercials fa sis mesos que estan amb les portes tancades. I molts ja es plantegen tancar portes, definitivament, en els pròxims mesos. Consideren que han rebut un tracte discriminatori i, per això, portaran el govern de la Generalitat a judici.

El passat 14 d'octubre del 2020 va ser l'últim dia en què els restauradors dels centres comercials van poder obrir portes. En aquell moment, creien que el tancament duraria només 15 dies. Però la realitat és que fa mig any que estan tancats.

La portaveu de l'Associació de Restauració dels Centres Comercials de Catalunya, Lluïsa Muñoz, assegura que, en els pròxims 3 mesos, més del 25% dels establiments preveu tancar portes

"Un restaurant d'un centre comercial està pagant cada mes entre 12.000 i 15.000 euros. És molt bèstia", denuncia Muñoz. 

"La gent que està a l'ERTO està vivint a la pobresa"

Denuncien rebre "un tracte discriminatori"

Tanmateix, asseguren ser un dels grans oblidats de la pandèmia. No entenen que no se'ls equipari a la restauració de carrer, o bé, que es puguin menjar crispetes al cinema d'un centre comercial.

Per tot plegat, i després de l'última demanda presentada pel que consideren "tracte discriminatori", portaran el govern de la Generalitat a judici.

Incrementen els ajuts per pal·liar els efectes de la Covid-19

De moment, la Generalitat ha incrementat de 7.000 a 15.000 euros els ajuts directes per als establiments de restauració dels centres comercials. Tot i això, des del sector asseguren que són insuficients.

Secció d'economia

Paraules clau:

Notícies relacionades