Back to top

Ensenyament no garanteix suport informàtic per a tots els alumnes que ho necessitin

La prioritat és fer arribar eines digitals als estudiants que finalitzen etapa, però no es pot garantir que es puguin cobrir aquestes necessitats entre la resta d'estudiants.
Imatge d'un ordinador en un curs d'FP dual

Evitar l'escletxa digital és el principal objectiu del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya en aquest període de confinament. Actualment hi ha 51.000 mil famílies al territori català que no disposen d'ordinadors suficients, de cap ordinador, o bé de connectivitat a internet a les seves llars.

El Govern considera prioritari fer arribar aquests recursos als alumnes que finalitzen etapa, com és el cas dels que cursen 4t d'ESO, segon de Batxillerat, segon de Cicle Formatiu de Grau Mitjà o segon de Cicle Formatiu de Grau Superior.

Un total de 2.361 estudiants compleixen aquestes característiques al Camp de Tarragona, però Serveis Territorials d'Educació a Tarragona ja ha garantit que podran cobrir les necessitats de tots ells. El servei de logística farà entrega del material, com a màxim, el dilluns dia 20 d'abril.

La segona onada no està garantida

El problema recau amb la resta d'alumnes, ja que el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya no pot assegurar que, a hores d'ara, hi hagi eines per la totalitat dels alumnes que les necessiten.

És per aquest motiu que confien amb la complicitat dels ajuntaments, Consells Comarcals i universitats, com és el cas de la Universitat Rovira i Virgili que farà entrega d'ordinadors amb desús als qui ho demanin.

Imatge d'un ordinador en un curs d'FP dual

Avaluació punible i no qualificadora

Serveis Territorials d'Educació a Tarragona treballa també per donar directrius als docents sobre com avaluar els alumnes. En l'escenari actual el professorat ha de garantir que els estudiants aprovin el curs, qualificant als alumnes sempre en positiu.

Pel que fa als Equips d'Assessorament i Orientació Psicopedagògic (EAP) que atenen a estudiants amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE), el confinament els ha obligat a reinventar-se.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades