Back to top

Entitats civils lamenten que no se'ls hagi consultat pel pla estratègic de Reus

Bona part de la societat civil de la ciutat ha aplaudit la iniciativa, però critiquen que no s'hagi parlat amb ells per explicar el projecte personalment.

La societat civil s'uneix a l'oposició a l'hora d'opinar sobre el nou pla estratègic proposat pel consistori reusenc. Moltes de les entitats estan molestes per com s'ha comunicat aquest document, ja que s'han assabentat a través dels mitjans de comunicació de les propostes que l'Ajuntament planteja pel futur de la ciutat. Tot i que veuen amb bons ulls la iniciativa critiquen que no s'hagi fet cap reunió amb ells.

Urbanisme i tecnologia

Des de la Unió de Botiguers i del Tomb de Reus asseguren que l'urbanisme i les noves tecnologies haurien de ser conceptes cabdals per estructurar el futur pla estratègic. Meritxell Barberà, presidenta de la Unió de Botiguers de Reus, assegura que si cal realitzar canvis urbanístics a la ciutat per tal d'afavorir que la gent pugui accedir als comerços "s'hauria de poder canviar". "Si es vol planificar bé, les ciutats es veuen en canvi en un període mitjà o més aviat llarg", afegeix.

El president del Tomb de Teus, Jacint Pallejà, reivindica les noves tecnologies perquè la ciutadania pugui viure millor i desenvolupar la seva vida laboral, personal i familiar. Pallejà assegura que un projecte amb "visió més a futur, més a llarg termini és benvingut".

Els barris

Des de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus asseguren que els barris i el teixit associatiu han de poder dir la seva. El seu president, Marc Massó, assegura que Reus ha de créixer al voltant de la T-11 o la zona sud i "nosaltres hem de col·laborar i ajudar a l'Ajuntament per poder fer un pla estratègic adequat en 10 o 20 anys". Massó reivindica que s'ha de fomentar la participació de tots els agents per redactar un futur document.

Altres involucrats

També es volen veure involucrats agents i sectors que acostumen a quedar el marge d'iniciatives participatives com aquestes. És el cas de Reus Deportiu, que demana poder estar a "dintre de la ciutadania que té coses a dir". Mònica Balsells, presidenta de Reus Deportiu, espera que l'esport i la salut estiguin dintre del projecte.


ENTREVISTA | Josep Maria Piñol, tècnic de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixementg de la URV


optiques visio

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades