Back to top

Entrebanc mediambiental per tirar endavant Hard Rock

Un informe desfavorable del departament d'Acció Climàtica de la Generalitat impedeix, de moment, que s'aprovi el nou pla urbanístic del complex recreatiu i d'oci, un pla que havia de passar durant els pròxims dies per la comissió territorial d'urbanisme del Camp de Tarragona.

El Centre Recreatiu i Turístic de Salou i Vila-seca continua topant amb obstacles. Després d'haver de modificar el seu Pla Director Urbanístic per la proximitat amb la indústria química i que s'aprovés inicialment el passat mes de febrer, ara el Departament d'Acció Climàtica ha emès un informe desfavorable. El document apunta que assegura que no es compleixen els criteris de sostenibilitat ambientals requerits.

Segons denuncien des de la plataforma Aturem Hard Rock, no es tracta de petites modificacions les que demana aquest informe sinó que planteja afectacions greus a l'ecosistema existent i també en la connexió de les dues zones de Xarxa de Natura 2000 que hi ha a la zona. El document advers també qüestiona la mobilitat plantejada, desaconsellant el plantejament actual que dona prioritat al vehicle privat i no contempla l'arribada directa de transport públic.

Aquest informe desfavorable, segons la Plataforma, podria no ser l'únic. Afirmen que des de la darrera modificació, algunes empreses del polígon químic sud de Tarragona haurien ampliat la zona de risc químic entorn de les seves plantes, a causa de l'actualització de maquinària i fins i tot de les mateixes plantes.

Això, sempre segons Aturem Hard Rock, afectaria de ple a una part de la zona edificable del futur projecte i, per tant, obligaria a modificar de nou el plantejament urbanístic. De fet, una de les condicions de Hard Rock per arribar a Salou i Vila-seca era, precisament, que no es modifiquessin les zones edificables on s'aixecarien els hotels i el casino.

Paraules clau:

Notícies relacionades