Back to top

Enxampen un conductor circulant begut i a gran velocitat per Reus

La Guàrdia Urbana de Reus el va denunciar per un delicte contra la seguretat del trànsit.

La Guàrdia Urbana de Reus va seguir un cotxe que circula a velocitat elevada pel nucli urbà de la ciutat. Finalment, el van poder aturar a l'avinguda de Tarragona. Quan els agents li van realitzar la prova d'alcoholèmia el conductor va donar un resultat positiu de 0,90mg/l. Per aquest motiu el denunciem per un delicte contra la seguretat del trànsit.

La taxa d'alcoholèmia

D'acord amb la legislació actual, la taxa màxima d'alcoholèmia permesa per als conductors és de 0,25 mg/l en aire aspirat (0,5 g/l en sang). Pel que fa als conductors novells i als professionals, la taxa és de 0,15 mg/l en aire espirat (0,3 g/l en sang). 

Sancions

Pel que fa a les sancions, si l’alcoholímetre marca entre 0,26 mg/l i 0,50 mg/l, la sanció serà una multa de 500 euros i quatre punts del permís de conduir. Si la taxa d’alcoholèmia se situa entre els 0,50 i els 0,60 mg/l, la multa ascendirà fins als 1.000 euros i seran sis els punts del carnet que es retiraran. 

Si la taxa d’alcohol és superior a 0,60 mg/l s'està cometent un delicte penal, que serà castigat amb una condemna d’entre tres i sis mesos de presó, de sis a dotze mesos de multes econòmiques o de treballs comunitaris, i la pèrdua del permís de conduir que pot durar des d’un a quatre anys.

Paraules clau:

Notícies relacionades