Back to top

Enxampen un conductor que quadruplicava la taxa d'alcohol a Reus

Els agents li han practicat la prova d'alcoholèmia, que ha sortit positiva amb 1,07 mg/l

La Guàrdia Urbana de Reus ha identificat al carrer de Benidorm un conductor que tenia símptomes d'estar conduint begut. Els agents han aturat el conductor i li han practicat la prova d'alcoholèmia, que ha sortit positiva amb 1,07 mg/l. 

Els agents municipals l'han denunciat per un delicte contra la seguretat viària. 

La taxa d'alcoholèmia

D'acord amb la legislació actual, la taxa màxima d'alcoholèmia permesa per als conductors és de 0,25 mg/l en aire aspirat (0,5 g/l en sang). Pel que fa als conductors novells i als professionals, la taxa és de 0,15 mg/l en aire espirat (0,3 g/l en sang). 

Sancions

Pel que fa a les sancions, si l’alcoholímetre marca entre 0,26 mg/l i 0,50 mg/l, la sanció serà una multa de 500 euros i quatre punts del permís de conduir. Si la taxa d’alcoholèmia se situa entre els 0,50 i els 0,60 mg/l, la multa ascendirà fins als 1.000 euros i seran sis els punts del carnet que es retiraran. 

Si la taxa d’alcohol és superior a 0,60 mg/l s'està cometent un delicte penal, que serà castigat amb una condemna d’entre tres i sis mesos de presó, de sis a dotze mesos de multes econòmiques o de treballs comunitaris, i la pèrdua del permís de conduir que pot durar des d’un a quatre anys.

Paraules clau:

Notícies relacionades